2019. jún 22.

Lassuló brit gazdaság: Ez már a Brexit hatása lenne?

írta: gazdasági guru
Lassuló brit gazdaság: Ez már a Brexit hatása lenne?

Egyelőre igen nehéz megjósolni, hogy összességében milyen gazdasági hatással lesz az Egyesült Királyság piacaira a közelgő Brexit. Annyi azonban bizonyos, hogy a britek gazdasága tavaly november óta eltelt időszak alatt lassult és gyengébb ütemben bővült.

brexit-4011711_640.jpg

Az Egyesült Királyság Nemzeti Statisztikai Hivatala (ONS) adatai szerint a vizsgált időszakban a gazdasági mutatók mindössze 0,3 százalékpontos emelkedést jeleztek, amik messze elmaradnak a korábbi teljesítménytől. Az ONS szerint a gyengélkedő tengerentúli kereslet miatt az előállító szegmensek a pénzügyi válság óta nem látott forgalomkiesést szenvedtek. A statisztikai hivatal hozzátette: az elmúlt időszakban 0,1-0,3 százalékpontos emelkedések tapasztalhatók.

Meredek ...

Tovább Szólj hozzá

USA Anglia Egyesült Királyság Brexit

2019. már 05.

A legnagyobb spekulatív buborékok a történelemben

írta: gazdasági guru
A legnagyobb spekulatív buborékok a történelemben

Buborékról általánosságban akkor beszélünk, amikor egy adott pénzügyi, gazdasági vagy tőzsdei területen az árfolyamok elszakadnak a reálisnak vélt, valós értékektől és az áremelkedést főleg az emberi érzelmek által keltett mánia hajtja irreális magasságokba.

unnamed_10.jpg

A buborékok jellemzően nem egyik napról a másikra alakulnak ki, hanem sokszor hosszú évek alatt fejlődnek, majd végül összeomlanak.Felismerésük igen nehéz, mivel legtöbbször utólag, a végső fázis után azonosíthatók.A történelem során jó néhány buborékkal lehetett találkozni, ezek közül itt van néhány jelentősebb, ami néha megrengette a világgazdaságot is.

A holland Tulipán mánia  
Az első legjelentősebb mániát a holland tulipánhagyma okozta, ami 1636-37 ...

Tovább Szólj hozzá

2019. feb 28.

Így profitálhatsz a hulladékból

írta: gazdasági guru
Így profitálhatsz a hulladékból

Az újrahasznosítás nagyszerű dolog a bolygó számára, mivel erőforrásokat takaríthatunk meg vele, és nem utolsó sorban segít megóvni a környezetünket.

unnamed_9.jpg

Sokan nem is tudják, hogy a mindennapjainkban felhasznált anyagokból mennyi mindent újra fel lehet használni, mint pl. műanyagok, fémek, gumi hulladék, főzőolaj. Van néhány olyan nagyvállalat, amelyik átveszi tőled és újrahasznosítja ezeket a mindennapi használat során keletkezett "szemétnek" tekinthető anyagokat és még cserébe hajlandó fizetni is érte.



6 olyan hulladék amit pénzzé lehet tenni



Általános háztartási szemét, amit a TerraCycle újra felhasznál

A TerraCycle vállalat azzal vált ismertté, hogy nem válogat: vállalja az olyan nem megszokott hulladékok ...

Tovább Szólj hozzá

2019. feb 25.

Öregszik a világ, vele együtt öregszik a társadalom

írta: gazdasági guru
Öregszik a világ, vele együtt öregszik a társadalom

Egyre jobban megfigyelhető az időskorúak népességen belüli aranyának folyamatos emelkedése. Ma 60 évesnek lenni teljesen mást jelent társadalmilag, mint 50 évvel ezelőtt jelentett és feltehetően mást fog jelenteni a jövőben 50 évvel később.

unnamed_8.jpg

Miért meghatározó probléma az  öregedő társadalom? Azért mert, ez a tendencia nagyban befolyásolja "negatív irányban" a különböző országok jövőjét és gazdasági stabilitását.


Milyen társadalmi és gazdasági hatásai lesznek az elöregedésnek?

 

  • Kevesebb fiatalnak kell eltartania, egyre több öreget.
  • Minél kevesebben dolgoznak annál több lesz az egy főre jutó államadósság miközben nincs innováció.
  • Az államnak a kieső hiányt pótolni kell, ezért: Több járulék ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása