2018. sze 14.

Elképesztő módon terjed a Bitcoin ATM-ek száma a világban!

írta: gazdasági guru
Elképesztő módon terjed a Bitcoin ATM-ek száma a világban!

A howmuch által összeállított grafikán azt láthatod, hogy melyik országokban hány darab bitcoin ATM üzemel. Az automata lehetővé teszi, hogy egy kattintással pénzt válthass át bitcoinra. Bár nem a hagyományos értelemben vett "banki atm"-ről van szó, mivel ezek a rendszerek az internethez kapcsolódva fogadják el a megbízásokat, ráadásul a tranzakciós díjak sokszor elég borsosak tudnak lenni.

iajckhkfajchjonn.png

Bizonyos helyeken akár 5%-6%-os tranzakciós költséggel is számolnod kell. Nem is beszélve arról, hogy a bitcoin árfolyama rövidtávon elég hektikus mozgásokat produkál, napon belül 10%-20%-os elmozdulások is benne vannak a pakliban.

A legtöbb ATM tehát az Egyesült Államokban található, eddig kb 1330, de ez a szám folyamatosan növekszik. Ezen belül pedig Észak-Amerika uralja a Bitcoin ATM automaták piacát ►76.10%-ot hasít ki belőle, amíg Európa csak 18.80%-ot.

Összességében a Bitcoin ATM-ek száma 2017-ben megduplázódott. 2017 végétől több mint 2000 Bitcoin automata működik hatvan országban, az elmúlt év statisztikái alapján minden nap öt új ATM-et telepítenek. A Bitcoin sztori tehát még nem ért véget, a hatalmas esés és a botrányok, korlátozások ellenére sem.

kép: howmuch

 

Szólj hozzá

Bitcoin