2018. dec 20.

10 olyan tényező ami közted és az első Milliód megszerzése között áll

írta: gazdasági guru
10 olyan tényező ami közted és az első Milliód megszerzése között áll

A milliomosává válás nem annyira bonyolult dolog, mint azt sokan gondolják. A legfontosabb összetevők között szerepel, az elkötelezettséggel, a türelemmel és a kitartás, vallják a leggazdagabbak. Gyakorlatilag bárki képes elsajátítani a milliomossá válás receptjét, mégis keveseknek sikerül ezt elérni.

De miért tűnik olyan nehéznek megszerezni az első milliókat? Valójában a legtöbb ember nagyon közel áll hozzá, de sajnos a fejükben lévő korlátok visszatartják őket.Az emberek többsége szeret a komfortzónáján belül tartózkodni, ami kényelmes, hiszen nincsenek kihívások, a dolgok legtöbbször úgy jók ahogy szerintük vannak.

Gyakorlatilag ez különbözteti meg a milliomos gondolkodásmódot az átlag gondolkodásmódtól. A milliomosok tudják, hogy az új kihívások leküzdésével jutnak egyre feljebb és feljebb, ami persze a komfortzónán kívül kezdődik.

haoobnldafpoimbb.jpg

Mi az a további 10 tényező ami az utadban áll az anyagi függetlenség felé?  



1.Mentálisan nem készültél még fel


Napóleon Hill amerikai író, 1937-es első kiadású könyvében (Gondolkozz és Gazdagodj) elsőként fedezte fel, azt a forradalmi gondolatot, hogy a Siker Fejben Dől el. Volt honnan merítenie, hiszen pályája során több mint 500 amerikai milliomossal készített mélyinterjút, mint például: Henry Ford, William Wrigley, Theodore Roosevelt, George Eastman, Wilbur Wright, King Gillette, John D. Rockefeller, Thomas Edison, Woodrow Wilson, Elbert Hubbard, vagy Alexander Graham Bell. Hill alaptézise szerint minden az égő vággyal kezdődik. Ha a gazdagság és a pénz iránti vágy keveredik azzal az erős hittel, hogy "képesek vagyunk" azt elérni, akkor önszuggesztióval  képesek vagyunk a tudatalattinkat célunk irányában mozgósítani. 



2.Túlságosan aggódsz a tökéletesség miatt


El kell tudni fogadnod, hogy semmi sem tökéletes, minél hamarabb elfogadod annál hamarabb jutsz előre. Amikor például sokan elindítanak egy vállalkozást, a legtöbbször azzal vannak elfoglalva, hogy a termékük vagy a szolgáltatásuk tökéletes legyen. Nem pedig azzal foglalkoznak, hogy felmérjék a piacot, a konkurenciát és megtalálják azokat az előnyöket, melyekkel a legtöbb vásárlót vagy ügyfelet tudják megszerezni.



3.Nem tanulsz meg bánni a pénzzel


Tegyük fel, hogy hirtelen egy nagyobb bevételhez jutsz.Hatalmas a kísértés, hogy azonnal rohanj luxuscikkeket (menő sportautó, drága ékszer, óra stb..) vásárolni és elszórd a pénzt felesleges dolgokra. Ebben a hozzáállásban is különböznek a gazdagok, hiszen ha az első nagyobb bevételüket azonnal elszórták volna, akkor nem tartanának ott, ahol most és vállalatbirodalmuk nem nőtt volna olyan nagyra. Nézd meg például Warren Buffett híres amerikai részvénybefektetőt.

ippbcdnahfnaokem.jpg

A körülményeihez képest viszonylag szerény otthonban él egyáltalán nem fényűzően és közép kategóriájú autókat vezet. Vagy itt van Bill Gates, vehetne rengeteg magán szigetet és luxusjachtokat, ellenben rengeteget el adományoz (visszaad abból amit kapott) és a profit nagy részét visszaforgatja vállalkozásába, fejlesztésekre. Nyilván a gazdagok között is vannak olyanok akik negatív példaként szolgálnak: két kézzel szórják a pénzt, feltünően fényűző életet élnek, Őket ne vedd alapul.Negatív példa sajnos mindenhol van.

4. Nem reális célokat határozol meg


Függetlenül attól, hogy a gazdagoknak is hatalmas elképzeléseik és álmaik vannak, tisztában vannak azzal, hogy ezeket nem egyik napról a másikra, vagyis máról holnapra fogják tudni megvalósítani. Meghatároznak kisebb részcélokat ami mentén idővel (akár hosszú évek), kemény munkával és kitartással el fogják érni a végcélt. Máról holnapra még senki nem alkotott maradandót.


5. Vakon követsz másokat


Hasznos dolog ha mentorokat, vagy példaképeket keresel magadnak.Viszont figyelned kell arra, hogy ami másnál működik, az nálad ez nem biztos hogy fog. Ezért mindig saját magadnak kell kitapasztalni, hogy mi az ami nálad működik vagy sem. Kísérletezned kell, ami nem könnyű persze és magába foglalja a többszöri bukás lehetőségét, de ez az út sajnos vagy nem sajnos így van kikövezve. 

Itt van Edison példája inspirációnak:
Körülbelül a kétezredik kísérlet után riportot készített Edisonnal egy francia újságíró, aki ezt kérdezte: „Mister Edison! Nem kellene ezt abbahagyni? Önnek van kétezer sikertelen kísérlete. Látszik, hogy ez nem fog menni.”
Mit felelt erre Edison? „Uram, ön téved. Nekem nincs egyetlen sikertelen kísérletem sem. Nekem van kétezer sikeres kizárásom.” 


6.Túlságosan a hitelkártyákra vagy támaszkodva


A hitelkártyák hasznosak lehetnek ha például (S.O.S) rövidtávon gyorsan forrásra van szükséged, mert a cégedből, befektetésedből nem tudsz azonnal kivenni. De nem szabad átesni a ló másik oldalára, vagyis viszonylag amilyen könnyű hitelkártyáról költeni, olyan könnyű hatalmas adósságot egyik pillanatról a másikra felhalmozni. Ha nem muszáj ne használd, csakis vészhelyzetben.



7. Nem tervezel tudatosan hosszútávra


A gazdagoknak van egy képessége: mindig a jövőbe tekintenek és legtöbbször hosszútávon terveznek. Pontosan tudják, hogy hova akarnak eljutni, honnan indulnak és milyen lépéseket kell ennek érdekében tenniük. Felmérik a lehetséges akadályokat, vagy kockázatokat és megtervezik az utat.Kezdő vállalkozás esetében gyakori hiba, hogy máról holnapra akarnak meggazdagodni belőle és nem tekintenek hosszútávon előre, nincsenek meghatározott mérföldkövek. Vagy itt van Tőzsde, ahol a  Részvények árfolyama a cég értékével "hosszútávon" párhuzamosan nő, vagy persze csökken. A részvény alapú befektetéseknél is a türelmesek nyerik el általában a türelmetlenek pénzét.


8.Túl sok időt töltesz "negatív" emberekkel


A gazdagok nem pazarolják idejüket "örök pesszimista", vagy "negatív beállítottságú" emberekre. Tisztában vannak vele, hogy az energiájuk véges, és feleslegesen nem pocsékolnák el .Inkább olyan gondolkodású egyénekkel töltenek hasznos időt, akik pozitívak, haladnak előre a céljai felé, nem a kifogásokat, hanem a megoldásokat keresnek, tehát olyanok mint Ők. Próbálják követni a hasonló hasonlót vonz elvet.


9.Nem teszel meg mindent


Megvan a célod, de várod a sült galambot, hogy majd öledbe pottyanjon.Ahhoz, hogy elérd amit szeretnél, tenni kell érte, a dolgok maguktól nem szoktak előre haladni, vagy megoldódni.


10. Nem hiszel eléggé magadban


Az utolsó és talán az egyik legfontosabb tényező ami a sikereid útjában áll, az hogy félsz és nem hiszel eléggé magadban. Nem hiszed el, hogy meg tudod csinálni  és az első akadály után, feladod, elbizonytalanodsz.

Dale Carnegie egyszer azt mondta: "A félelem az ismeretlenség és a bizonytalanság törvénytelen gyermeke"
Ha meg akarsz szabadulni a félelemtől, ne ülj le otthon és töprengj, hanem vedd kezedbe az irányítást és merj belevágni az ismeretlenbe. 

Bónusz cikk a Tőzsde Blogon ! 5 reggeli rutin ami megmozgatja a kreatív elméd

 

Szólj hozzá