2018. dec 25.

Néhány izgalmas kulisszatitok a Tőzsdecápák 2 című filmből!

írta: gazdasági guru
Néhány izgalmas kulisszatitok a Tőzsdecápák 2 című filmből!

A második rész az örök klasszikus Tőzsdecápák 1 folytatása, ami a 2008-as válság idején játszódik és az első részből megismert wall street-i nagyágyú "Gordon Gekko" újbóli felemelkedéséről szól, akit Michael Dougles alakít. Gordon Gekkot méltán nevezhetjük igazi "nagy játékosnak" a tőzsdén, aki vagyonát nem éppen törvényes úton szerezte meg.Többször is átlépi azt a vékony határvonalat, ami elválasztja a legális kereskedést a bennfentes kereskedelemtől.

iokfgnajdfemenkp.jpg

Gekkoról tudni kell, hogy többnyire vállalatokat vásárolt fel, illetve a felvásárlást követően felszabdalta a cégeket. Üzleti eszközei nem mondhatóak teljesen legálisnak, mivel a felvásárlások után többször is megzsarolta az akkori tulajdonosokat, hogy saját akaratát érvényesítse. A felvásárlások mellett részvény kereskedéssel is foglalkozott. Vagyis legtöbbször olyan részvényeket vásárolt, vagy éppen shortolt, amelyekről sokkal több információval rendelkezett előre, mint amit a piaci szereplők is tudtak volna. Ezt gyakorlatilag bennfentes kereskedésnek hívják.Főleg Amerikában rengeteg ilyen eset történt a legnagyobb Hedge Fundok körében is. Az már persze más kérdés, hogy végül kiderült-e a nyilvánosság számára vagy nem:)

A film másik főszereplője és "fiatal brókere"  Shia LaBeouf. A forgatás során rendesen kivette a részét a felkészülésből, főleg azért hogy minél jobban azonosulni tudjon az általa alakított karakterrel. A forgatás kezdete előtt munkát vállalt a pénzügyi szektorban és be is fektetett 20.000 dollárt a saját pénzéből, melyet olyan jól sikerült megforgatnia, hogy végül 400.000 dollárt tehetett zsebre. Hogy a nyereséges tranzakciók mennyire voltak törvényesek, az kérdéses annak fényében, hogy néhány pénzügyi szakember, akik LaBeouf felkészülését segítették később hűvösre kerültek bennfentes kereskedésért.

Shia LaBeouf szerint egyébként az emberek 90%-a csak és kizárólag Gordon Gekko miatt állt szóba vele a pénzügyi tevékenységei idején. A fiatal színész ugyanis azt ígérte a Tőzsdecápákért rajongó brókereknek, hogy bemutatja őket Michael Douglasnak, ha segítenek neki kiigazodni az üzleti életben. 

Blog Ajánló! Hallottad az Andrew Carlssin Sztorit? Döbbenetes összeget összeget hozott számára a tőzsdei kereskedés, csak éppen....Részletek a Tőzsde Blogon►https://etradergo.hu/hallottad-az-andrew-carlssin-sztorit-dobbenetes-osszeget-hozott-neki-a-tozsdei-kereskedes-csak-eppen/

 

Szólj hozzá