2019. feb 15.

Ismerd meg Amerika milliárdosainak befektetési stratégiáját

írta: gazdasági guru
Ismerd meg Amerika milliárdosainak befektetési stratégiáját

Vajon csak szerencséjük volt, vagy pont jókor voltak jó helyen, netán a kitartás és a tehetségük segítette őket ekkora vagyonhoz? Sokan kutatják a milliárdossá válás receptjét, de valójában semmi ördögi, vagy különleges dolog nem kell hozzá. Bárkiben megvan ugyanaz az adottság, ami ezeket az embereket a csúcsra repítette.

 

unnamed_6.jpg

Semmivel sem különlegesebbek, persze nem árt ha némi tehetséggel rendelkezik valaki.Viszont ami megkülönbözteti Őket az átlagtól és amivel ki tudnak tűnni a tömegből, az főleg a gondolkodásmódjukban keresendő.A gazdagok többsége úgy véli: másmilyen a pénzhez való hozzáállásuk, mint az emberek nagy részének.(nem miután megszerezték, hanem mielőtt szert tettek volna rá.)  A megszerzett vagyon valójában csak egy mellékterméke a sikerüknek, és nem a meggazdagodást tekintették a fő céljuknak. 

"Azt tapasztalom, hogy a vagyonos emberek közül senki nem akart gazdag lenni.A vagyon csak egy melléktermék az életükben, nem a fő cél volt"
(Michael Miken) 

A vagyonos emberek portfóliójában főleg részvény és ingatlanalapú befektetések szerepelnek, de mindezek mellett persze a saját vállalatukba is jelentős forrást eszközölnek.

Ismerd meg az 5 legsikeresebb amerikai befektető befektetési stratégiáját


1:Warren Buffett
Vezérigazgató, BERKSHIRE HATHAWAY befektetési vállalat
Nettó vagyona: 88,3 milliárd dollár
A vagyon forrása: Részvény Befektetések

Buffett-et talán nem is kell annyira bemutatni, hiszen a legtöbben az "Ohamai Bölcsként" ismerik.Leginkább értékalapú befektetőnek vallja magát, aki olyan vállalatok részvényeit preferálja, melyek kézzelfogható termékeket állítanak elő.Egyszer megkérdezték tőle, hogy mennyi ideig szokta megtartani a különböző részvényalapú befektetéseit. Erre azt felelte: "A kedvenc időtávom az örökké, de minimum 10 év" Az idő természetesen Őt igazolta, így tehát nem egyik napról a másikra, hanem a kitartásának és a türelmének köszönhetően építette fel vagyonát, ráadásul nem hisz a gyors meggazdagodásban. A közel öt évtizedet átölelő karrierje alatt Buffett több mint 60  társaságban szerzett tulajdonrészt, mint például a Dairy Queen, a Geico, Unilever vagy a Duracell. Befektetési célpontja főleg azok a cégek, melyek erős vezetéssel és kevés adóssággal rendelkeznek. Részvény vásárlásnál szereti a "leárazásokat", amikor pánik vagy válsághelyzet van a Tőzsdéken,  ilyenkor kicsit agresszívebben vásárol.

2:Mark Cuban
Befektető
Nettó vagyona: 3,9 milliárd dollár
A vagyon forrása: Online média

Dúsgazdag amerikai üzletember és valóságshow-sztár, tulajdonosa az NBA-ban játszó Dallas Mavericks kosárlabdacsapatnak és állandó szereplője az ABC-n látható Shark Tank valóságshow-nak. Tetemes vagyonát két komolyabb üzlettel alapozta meg: 1983-ban társalapítója volt a MicroSolutionsnek, a vezető amerikai rendszerintegrátornak, melyet a CompuServe vett meg, több millió dollárért.Később ugyancsak társalapítója volt a vezető internetes multimédia és streaming szolgáltatásokat nyújtó Broadcast.com weboldalnak, amiért a Yahoo! 5,7 milliárd dollárt fizetett 1999 júliusában.Legtöbbször online internetes vállalatokba fektet be, például a Facebookban is volt részesedése, de nagy jövőt lát a 3D nyomtatásban is.Erőteljesen hisz a jövő robotizációjában és szerinte a következő nagy befektetési lehetőség ezen a területen várható.

3:John Catsimatidis
Vezérigazgató, RED APPLE GROUP
Nettó vagyona: 3,1 milliárd dollár
A vagyon forrása: Részvény Befektetések, Ingatlan, Olaj

Karrierjét még diákként kezdte egy élelmiszer üzletben, ahol később tulajdonostárs lett belőle. 24 éves korára már 10 üzlet tulajdonosa lett, és évi 24 millió dollárt (6,7 milliárd forintot) keresett. Jelenleg a Manhattanben található Gristedes szupermarketek, egy párizsi olajfinomító és közel 80 lakás- és irodaépületek tulajdonosa. Az elmúlt közel egy évben,a befektetésre szánt vagyonának 70%-át a pénzügyi és energiaipari cégekbe fektette be , de azt nyilatkozta, hogy a portfólióját szeretné konzervatívabbá tenni.Befektetéseiben megtalálhatóak olyan nagyvállalatok részvényei is, mint például: a JPMorganChase, a Wells Fargo és a Bank of America. 

4:Mark Stevens
Vezérigazgató: S-CUBED CAPITAL
Nettó vagyona: 2,7 milliárd dollár
A vagyon forrása: Kockázati tőkebefektetések

Stevens, a Szilícium-völgyi Sequoia kockázatitőke-cég stratégia partnere volt, a Sequoia főleg olyan vállalatokba fektetett be mint a Google, a PayPal és a Linkedin, majd 2012-ben elindította saját vállalkozását az S-Cubed Capital-t. Vállalatának fő területei a technológia, a pénzügyi vagyonkezelés, a sport menedzsment, az agrárgazdaság és az ingatlanbefektetések.Vagyona egy részét az európai vállalatokba befektető alapokba helyezte el, és kisebbségi részesedéssel rendelkezik a Golden State Warriors NBA csapatában.

5:Jon Yarbrough 
Vezérigazgató: YARBROUGH CAPITAL
Nettó vagyon: 2,2 milliárd dollár
A vagyon forrása: Videojátékok

A Yarbrough, 2014-ben alapozta meg vagyonát, amikor 1,28 milliárd dollárért eladta cégét a Video Gaming Technologies-t, az ausztrál Aristocrat Leisure vállalatnak.Pénzének nagyjából felét rövid lejáratú kötvényekben tartja, egynegyede pedig olyan technológiai vállalatok részvényeiben van, mint az Nvidia, a Google és a Facebook. Rendelkezik még, "közel 30 éve" Microsoft részvényekkel is, illetve "egy évtizede" Apple részvényekkel.Főleg olyan technológiai alapú vállalatok részvényeiből vásárol, melyek gyorsan és dinamikusan képesek növekedni.Szerinte a legnehezebb dolog nem az amikor megvesz egy adott részvényt,hanem az amikor jó időben el is tudja adni.

Pont egy ilyen megérzése volt még tavaly júliusban a Teslával kapcsolatban, melynek az árazását túl magasnak gondolta és eladta a portfóliójából.Persze utána még emelkedett az árfolyam, de nem volt olyan nagymértékű száguldás, mint korábban.Pénzének további része olyan alternatív befektetésekben parkol, mint a magántőke alapok, a hitelezési alapok és a fedezeti alapok, bár az alacsony volatilitás és a rossz hozamok miatt megvált fedezeti alapjaitól. A fedezeti alapokkal kapcsolatban megjegyezte: "Fantasztikusak ezek az alapok a fedezeti alapkezelőknek, de rossznak találja a befektetők számára"

Egy közös dolog viszont megfigyelhető a pénzügyi befektetések terén ezeknél az embereknél: vagyonukat főleg olyan régóta meglévő nagyvállalatok részvényeibe fektetik hosszútávon, melyek stabil alapokkal rendelkeznek és már bizonyítottak az idők során. ("*blue chip" *vezető részvényekről van szó)

Tőzsde BLOG - Hírek Sztorik Érdekességek a Tőzsde világából ► Olvass Bele ►► https://etradergo.hu/blog/ ◄◄

Szólj hozzá