2018. dec 30.

Ismerd meg a Világ 6 legsikeresebb vállalatvezetőjének szokásait

írta: gazdasági guru
Ismerd meg a Világ 6 legsikeresebb vállalatvezetőjének szokásait

6 olyan cégvezető mindennapjaiba nyerhetsz betekintést (képes infografikán keresztül) akik nap mint nap fontos döntéseket hoznak, olyan nagyvállatok életében mint például a Pepsi, Facebook vagy a Microsoft. Ha megfigyeled egy közös dolog van bennük, ami valószínűleg a sikerük egyik elengedhetetlen feltétele, az az, hogy rendszert alakítottak ki a mindennapjaik során.

blpdhnolgmdbcion.jpg

Nem is csoda, mivel rendkívül elfoglaltak és ha nem rendszer szerint élnék az életüket, akkor valószínűleg eluralkodna a káosz, tehát nem tartanának ott ahol most. Persze, mivel Ők is emberből vannak, időnként előfordul, hogy porszem kerül a gépezetbe a napi rutin közben.
 
 Még egy érdekesség: Úgy tartják, hogy a sikeres embert a sikertelentől pusztán egy dolog különbözteti meg, a sikeres mindig más hibákat követ el, míg a sikertelen mindig ugyanazokat.



Következzen a 6 cégbirodalom vezető


Indra Nooyi

ndhhejhlmgokolon.png
Indiából indulva, szorgalommal és tanulással küzdötte fel magát az egyik legnagyobb multi vezetői székéig. Amihez azért kellett egy nem elhanyagolható zsenialitás is. Nooyinak ugyanis olyan üzleti érzéke van, amilyennel nem sokan voltak, illetve vannak megáldva. Ténykedése alatt a PepsiCo bevételei több mint hetven százalékkal nőttek, a tiszta hasznuk pedig megkétszereződött. Ezzel párhuzamosan a magánvagyona is szépen hízott, jelenleg 144 millió dolláros vagyonnal rendelkezik.

 

Richard Branson

jofcifchmefjbkhp.png
A *Virgin Group alapítója (*több mint 400 céget foglal magába) 5.1 milliárd dolláros vagyonnal. Ahogy legtöbbször lenni szokott, a kezdeti kudarcok nem kerülték el. 16 éves korára kitették a középiskolából, ekkora már túl volt két sikertelen üzleti vállalkozáson: a karácsonyfa kertészet és papagáj tenyészet, majd egy diákmagazint és egy tanácsadó központot hozott létre. 20 évesen alapította meg a Virgin céget, ami kezdetben postán rendelhető lemezek forgalmazásával foglalkozott. Korán reggel úszással, vagy kite szörfözéssel indítja a napot, melyet egészséges reggeli követ. 

 

Bill Gates

kcepdgldjhibkima.png

A Microsoft társalapítója és technológia tanácsadója, a Bill& Melinda Gates Alapítvány társelnöke, a Cascade Investments vezérigazgatója, vagyona 85.5 milliárd dollár. A Microsoft története „talán klasszikusnak mondható” mivel egy pincéből indult a cég. (ezért a „micro” elnevezés). Elég korán kezdődött Bill Gates üzleti karrierje, mivel alig 14 évesen megalapította első cégét Traf-O-Data néven, ami mögött egy autószámláló berendezés állt, vagyis a főúton elhaladó autók számának a rögzítése.

 

Oprah Winfrey

lnkmbmegoaohbnbb.png
Az Ő karrierje igazi sikertörténetnek mondható.1954-ben a Mississippi állambeli Kosciuskóban, törvénytelen gyermekként született. Anyja és apja is tinédzserkorú volt, ezért hamar anyai nagyanyjához került, aki egy víz- és villanyvezeték nélküli nyomorúságos házikóban nevelte őt.A mélyszegénységből indulva küzdötte fel magát egészen a csúcsig.Gyerkkorában mindig szorgalmasan tanult, sorra nyerte a tanulmányi versenyeket. Bámulatos tudatossággal építette az életét.Szépségversenyeken is részt vett, rádióműsort vezetett majd teljesítményének köszönhetően országos tévéműsort kapott főnökeitől.Innen egyenes út vezetett a hírnév felé, ami megalapozta jelenleg 3 milliárd dollárra becsült vagyonát.

 

Arianna Huffington

kafobnpfdapfifld.png
The Huffington Post nevű amerikai hírportál társalapítója.Az oldal 2005-ben alakult egy egyszerű blogból, ami a napjainkra a világ egyik legbefolyásosabb és legfontosabb online hír- és közéleti portálja lett, megközelítőleg 50 millió dolláros vagyont építve ezzel Arianna-nak.

 

Mark Zuckerberg 

clalpjaohjadlmbe.png
A Facebook alapítóját talán nem is kell annyira bemutatni.Kevesen tudják viszont, hogy Zuckerberg már egészen fiatalon, mindössze 12 évesen belevágott a programozásba. Első szoftvere egy egyszerű, de annál hasznosabb jelzőrendszer volt, amelyet édesapja számára készített, aki fogorvosként dolgozott. Ez a rendszer értesítette őt, amikor páciensek érkeztek hozzá. A program neve ZuckNet volt.Persze az igazi ismertséget és világsikert a Facebook hozta el számára, vagyona jelenleg 56 milliárd dollár körül alakul. 

Még több izgalmas tartalmat találsz a Tőzsde Blogon Olvass Bele ►►https://etradergo.hu/blog/◄◄

Szólj hozzá