2019. jan 15.

Az Amazon egyeduralma az e-kereskedelemben!

írta: gazdasági guru
Az Amazon egyeduralma az e-kereskedelemben!

Nem titok az Amazon dominanciája az e-kereskedelemben, mivel a teljes amerikai piaci forgalom közel 50%-át hasítja ki magának.Hasonlóan uralja az e-kereskedelmi piacot, mint ahogy a Google vagy a Facebook az online hirdetési piacot.

amazon.jpg

Jeff Bezos cége robbanásszerűen tudott növekedni. Az elmúlt két évben például olyan gyors volt a felívelés, hogy az Amazon piaci részesedése 38%-ról egészen 49%-ra nőtt.

Az amerikai e-kereskedelmi piac forgalma 252,7 milliárd dollár évente, ennek a hatalmas forgalomnak a fele az Amazonnál csapódik le, a másik felén pedig kilenc vállalat osztozik, olyanok mint például az eBay, a Walmart, a Best Buy, az Apple, stb.....

Sorrendben a legnagyobb szereplők részesedése az USA e-kereskedelmi piacból (*hány százalékot hasítanak ki a teljes forgalomból)

Amazon: *49.1%
eBay: * 6.6%
Apple:  *3.9%
Walmart: * 3.7%
Home Depot: *1.5%
Best Buy: *1.3%
Qurate Retail Group: *1.2%
Macy's: *1.2%
Costco: *1.2%
Wayfair: *1.1%


A kiskereskedők, mint a Walmart és a Best Buy, együttesen több milliárd dollárt fektetnek be folyamatosan, hogy minél nagyobb részesedést szerezzenek a tortából. A verseny minden bizonnyal rendkívül erős, de az Amazon továbbra is robosztusan képes növekedni.

Vajon sikerül-e elérnie a 60%, 70% -os vagy annál nagyobb részesedést? Nyilván ezt senki sem tudja előre megmondani - de függetlenül attól, hogy a növekedés esetleg véget ér vagy megáll, egy dolog már biztos, ilyen mértékű dominanciát még soha nem értek el a kiskereskedelmi piacon.

Blog Ajánló! ►Hogyan tette az Amazon online áruház a világ leggazdagabb emberévé Jeff Bezost?   https://etradergo.hu/hogyan-tette-az-amazon-a-vilag-leggazdagabb-embereve-jeff-bezost/

Szólj hozzá

Amazon